Pages

Pages - Menu

2 februarie 2015

Tort "21"




Un tort deosebit, facut cu multa dragoste, in amintirea unei persoane dragi !
Tortul imbina perfect aroma blatului de nuca si cacao cu cele trei creme, cu ciocolata alba, amaruie si cu lapte si crema de mascarpone. Este rafinat, bogat si nu te multumesti doar cu o felie !

Ingrediente blat : 
  •  7 oua
  •  16 linguri nuci macinate
  •   8 linguri apa
  •   12 linguri zahar tos
  •   3 linguri cacao
Se amesteca cacaua cernuta cu zaharul, nuca macinata si se toarna peste ele apa clocotita. Se pune la foc mic si se tine 2-3 minute. Se lasa la racit si incorporeaza pe rand cate un galbenus, apoi albusurile batute spuma. Se tapeteaza cu unt si hartie de copt o forma cu diametrul de 22 cm, se toarna compozitia si se pune la cuptor, la foc mic, 45 minute, pana ce se desprinde de pe peretii formei.

Crema 1 :
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata cu 70% cacao
  • 200 ml smantana pentru frisca 
Ciocolata se topeste la Bain-Marie. Se bate smantana cu mixerul pana obtinem frisca si turnam peste aceasta ciocolata pana ce obtinem o crema omogena. Nu bateti prea mult caci riscati sa se transforme in unt.

Crema 2 :
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
 Se prepara identic cu prima crema. Aveti grija sa folositi ciocolata de calitate !

Crema 3 :
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 3 linguri lapte
  • 250 g mascarpone
  • 150 ml smantana pentru frisca
Intr-o craticioara cu fund dublu mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin deschise la culoare. Se adauga laptele si se pune la foc mic. Amestecam continuu pana ce crema se ingroasa. Lasam la racit si adaugam crema mascarpone mixand pana se omogenizeaza.
La final,  adaugam frisca peste crema de oua si batem cu telul pana obtinem o crema pufoasa.

Decor :
  • 50 gr fulgi de migdale
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingura apa
  • 50 gr ciocolata 70% cacao
 Intr-o tigaie teflonata punem fulgii de migdale, zaharul si apa si amestecam pana ce zaharul s-a caramelizat. Lasam la racit.

Sirop de caramel :
  • 5 linguri zahar brun
  • 200 ml apa
Zaharul se pune intr-o craticioara pe foc mic, amestecand pana la topire.Adaugam apoi apa fierbinte si lasam pana ce zaharul este complet dizolvat.

Asamblare folosind un inel reglabil :
  • o foaie de blat pe care o stropim cu 1/3 din cantitatea de sirop
  • crema de ciocolata de lapte si amaruie
  • a doua felie de blat, insiropatacu 1/3 din sirop
  • crema de ciocolata alba
  • a treia foaie de blat, insiropata 
  •  crema de mascarpone
  • ornam cu fulgii de migdale si forme din ciocolata, plus trei floricele din zahar
Pofta buna !


 

8 comentarii:

  1. O nebunie de tort! Te imbratisez tare, tare,Ela!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos arata tortul, imi place mult si sectiunea, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Simo, din pacate iarna nu-mi ies fotografiile atat de reusite, caci ajung sa le fac numai seara , la lumina becului. Vara, e altceva :), arata mult mai natural.

      Ștergere
  3. Hey, Miha, acum vad tortul acesta. Este o nebunie la gust si arata f bine. Bravo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cei care au servit, au apreciat mult gustul. Multu Didi :)

      Ștergere
  4. Cat de fain este si acest tort!
    Esti tare priceputa!
    Hai ca am adaugat si eu blogul tau in blogroll la mine, nu stiu de ce nu l-am avut pana acum :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei Mery, bine ai venit la mine in casuta virtuala ! Trebuiesc reorganizate multe pe aici, dar imi lipseste timpul :).

      Ștergere