Ingrediente blat :
- 7 oua
- 16 linguri nuci macinate
- 8 linguri apa
- 12 linguri zahar tos
- 3 linguri cacao
Se amesteca cacaua cernuta cu
zaharul, nuca macinata si se toarna peste ele apa clocotita. Se pune la
foc mic si se tine 2-3 minute. Se lasa la racit si incorporeaza pe rand
cate un galbenus, apoi albusurile batute spuma. Se tapeteaza cu unt si
hartie de copt o forma cu diametrul de 22 cm, se toarna compozitia si se
pune la cuptor, la foc mic, 45 minute, pana ce se desprinde de pe
peretii formei.
Crema 1 :
- 100 gr ciocolata cu lapte
- 100 gr ciocolata cu 70% cacao
- 200 ml smantana pentru frisca
Crema 2 :
- 200 gr ciocolata alba
- 200 ml smantana pentru frisca
Crema 3 :
- 2 galbenusuri
- 100 g zahar
- 3 linguri lapte
- 250 g mascarpone
- 150 ml smantana pentru frisca
La final, adaugam frisca peste crema de oua si batem cu telul pana obtinem o crema pufoasa.
Decor :
- 50 gr fulgi de migdale
- 2 linguri zahar brun
- 1 lingura apa
- 50 gr ciocolata 70% cacao
Sirop de caramel :
- 5 linguri zahar brun
- 200 ml apa
Asamblare folosind un inel reglabil :
- o foaie de blat pe care o stropim cu 1/3 din cantitatea de sirop
- crema de ciocolata de lapte si amaruie
- a doua felie de blat, insiropatacu 1/3 din sirop
- crema de ciocolata alba
- a treia foaie de blat, insiropata
- crema de mascarpone
- ornam cu fulgii de migdale si forme din ciocolata, plus trei floricele din zahar
Pofta buna !