Pages

Pages - Menu

25 septembrie 2014

Tort Happiness



choux



Este de fapt un tort ecler, ce are la baza aluatul de choux, iar crema este o combinatie de mascarpone, ciocolata alba si zmeura. O explozie de arome ce te imbie la o stare de fericire deplina cu fiecare lingurita savurata. Asadar, happiness sa fie !


Ingrediente foi si gogosele :
125 ml ulei
225 ml apa
125 gr  faina
3 oua mari
½ lingurita sare
Ingrediente pentru crema :
200 gr mascarpone
100 gr zahar pudra
200 ml frisca lichida
100 gr ciocolata alba
500 gr zmeura
150 gr zahar tos
Pentru ornat :
50 gr ciocolata alba
10-15 buc  zmeura
Frunzute de menta

Mod de preparare :
1. Apa se pune la fiert cu sarea si uleiul, iar dupa ce clocoteste se ia imediat de pe foc. Se adauga faina dintr-o data si se amesteca pana la omogenizare. Se lasa putin sa se raceasca. Ouale se adauga in aluat unul cate unul amestecandu-se energic. Nu se adauga urmatorul ou pana ce primul nu este bine inglobat. Aluatul trebuie sa straluceasca si sa aibe un contur ferm. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza trei foi cu diametrul de 20 cm  si 8 gogosele. Daca nu aveti tava asa mare, se vor coace pe rand. Se introduc in cuptorul incins, mai intai la foc iute, apoi la foc mediu, cca. 20 minute la 180 grade.
2. Pentru obtinerea cremei, preparam mai intai jeleul de zmeura. Se pun pe foc zmeura si zaharul si se fierb 10 minute. Se strecoara foarte bine printr-o sita pentru eliminarea samburilor, iar siropul rezultat se mai lasa 10-15 minute pe foc pana incepe sa se lege. Se lasa la racit.
Mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra si se adauga siropul de zmeura, omogenizandu-se bine Topim ciocolata alba la Bain-Marie si o amestecam cu frisca batuta bine. La final unim  cele doua crème, cea de mascarpone cu zmeura si cea de ciocolata alba cu frisca.
3. Asamblam tortul alternand cate o foaie de blat cu o parte din crema impatita in patru ( o parte o folosim pentru umplerea gogoselelor ). Deasupra, asezam gogosele, zmeuricile si frunzutele de menta.
4. Pentru décor, topim ciocolata alba si o spritam pe o hartie de copt. O lasam usor la racit, apoi o lipim pe tort iar cand se raceste indepartam hartia. 




6 comentarii:

  1. Ole! M-ai dat pe spate, ca si cu inghetata aia cu lapte de cocos si afine + restul :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai am timp sa le bibilesc si nici aparatul nu ma ajuta. Am ramas in urma la capitolul asta! Zmeura va fi oricum regina in orice desert si ii va da intotdeauna un gust sublim !

      Ștergere
  2. Felicitari pentru un tort deosebit, delicios, vesel si frumos colorat, numele i se potriveste foarte bine :)

    RăspundețiȘtergere