Pages

Pages - Menu

23 aprilie 2014

Chiftelute de vinete si linte




Pe masura ce trece timpul, imi dau seama ca preferintele mele gastronomice se indreapta catre bucataria vegetariana. N-as zice nu nici la cea vegana, insa deocamdata nu pot renunta la branza si la oua. Uneori ma minunez cate lucruri gustoase putem realiza din legume daca stim sa le combinam corect si sa le condimentam pentru un plus de aroma.
Este inutil sa mai spun ca sursa de inspiratie este atat de vasta, incat putem alege retete de pe sute de bloguri.
Astazi am dat startul, am pornit calatoria catre minunata lume vegetariana !
Sursa pentru aceasta reteta, cu mici modificari : Gourmandelle.


Ingrediente :

  • 1 cana linte rosie ( 150 gr )
  • 1 vanata de dimensiune medie
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 2 cepe verzi, taiate mic
  • 2 oua
  • 100 gr cas afumat ras
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 3-4 linguri pesmet+ pesmet pentru prajit
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit
Mod de preparare :

1. Se fierbe lintea 15 minute , apoi se pune  la scurs intr-o sita. Se lasa la racit si se pune intr-un bol.
2. Curatati vinata de coaja si taiati-o bucatele mici. Adaugati-o peste linte.
3. Amestecati cu restul de ingrediente ( mai putin uleiul si pesmetul pentru prajit ) si omogenizati bine compozitia. Potriviti de sare si piper.Daca a rezultat un amestec prea moale, mai adaugati putin pesmet.
4. Tavaliti chiftelutele prin pesmet si prajiti-le 2-3 minute pe fiecare parte pana se rumenesc usor.
5. In cazul in care doriti sa le coaceti la cuptor, acestea se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa  la 180 grade timp de 15 minute pe o parte, apoi se intorc si se mai lasa 15 minute.

Nota : In reteta originala, in loc de cas afumat se foloseau 4 linguri de masline negre, feliate.





Pofta Buna !

6 comentarii:

  1. Ti-au iesit intr-un mare fel! Ador cum se vede crusta aia de pesmet pe deasupra! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am avut curaj, poate nici timp sa le pun la cuptor, insa data viitoare ma incumet. Vreau sa prepar cat mai sanatos. Uneori, in loc de pesmet folosesc tarate de ovaz, poti incerca.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Orice contine legume mi se pare foarte gustos. Am renuntat la carne :)

      Ștergere
  3. Cat de fumoase sunt! Sigur ideea cu casul afumat e geniala :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am facut la un moment dat drob de spanac, reteta Laurei si mi-a placut mult aroma casului afumat in el. Cum imi lipseau maslinele (asa cum era reteta originala de chiftelute) a trebuit sa inlocuiesc cu ceva mai aromat :)

      Ștergere