Pages

Pages - Menu

10 decembrie 2013

Mititei din vita si oaie



Am plecat la piata cu gandul sa cumpar ingrediente pentru pizza si intrand in hala am vazut o pulpa de oaie de toata frumusetea. Deci planul s-a schimbat, am renuntat la pizza in favoarea mititeilor.  Gustul micilor realizati in casa este  incomparabil cu cel al micilor cumparati. Si daca ar fi facuti si pe gratar cu carbuni ar fi perfecti.
Ingrediente :

  • 800 grame carne de vita
  • 400 grame carne de oaie ( cu grasime ar fi mai buna )
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 3 lingurite sare 
  • 1/2 lingurta piper negru
  • zeama de oase
Mod de preparare :
1. Carnea de vita si oaie se toaca folosind sita cu gauri mari. Prima data cand am facut mici in casa, folosind reteta de la Carul cu bere am utilizat sita cu gauri mici si mi s-au parut cam prea fini.
2. Se amesteca apoi carnea cu usturoiul pisat ( eu il pregatesc cu putin ulei pana devine o pasta ), cu cimbrul si cu piperul. Optional, se pot adauga dupa gust enibahar macinat, coriandru sau chimion.
3.Pentru a obtine zeama de oase, am fiert 2 ore un genunchi de vita. Lichidul racit este gelations si adera bine la amestecul de carne. In consecinta, adaugam peste carne cate putina zeama de oase si framantam pana obtinem un amestec lipicios. Framantam bine si cu simt de raspundere.
4. Se acopera castronul cu folie alimentara si se  da la rece pana a doua zi.
5. Amestecul de carne se trece din nou prin masina de tocat si se adauga bicarbonatul.
6. Formam micii cu mana si ii asezam pe un platou pe care-l dam la rece 2-3 ore.
7. Incingem gratarul (asta pentru cine sta la bloc, pentru cei care au gratar in curte, se pregateste gratarul cu carbuni)  il  ungem cu putin seu de oaie si asezam mititeii incolonati. Focul ar trebui sa fie destul de mare astfel incat micii sa fie bine facuti la exterior si suculenti la interior.Ii intoarcem pe fiecare parte si-i servim fierbinti cu mustar.





Pofta buna !

                           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu