Pages

Pages - Menu

21 noiembrie 2013

Prajitura Snickers



Nu vreau sa laud aceasta prajitura, incercati-o si imi veti da dreptate, are un gust divin.
Sper s-o repet cat de curand, nu de alta dar merita niste poze mai frumoase. Daca ar trebui sa-i dau o nota, cu siguranta ar fi 10, la egalitate cu prajitura cu crema de ness. Reteta o stiu mai demult, cred ca de la fetele de pe culinar, insa am readaptat-o pentru tava mea care este destul de mare. 23x40 cm.


Ingrediente blat de nuca :
  • 8 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 250 gr nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
Glazura 1 ciocolata alba :
  • 250 gr ciocolata alba  (Milka ) 
  • 2 linguri ulei
Crema caramel : 
  • 12 linguri zahar
  • 250 gr unt
  • 8 galbenusuri
  • 250 gr alune crude, nesarate
Glazura 2 ciocolata amaruie: 
  • 250 gr ciocolata amaruie ( Milka )
  • 2 linguri ulei
Mod de preparare :

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana ce acesta se topeste. Se toarna nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt. Incorporam usor cu ajutorul unui tel si  punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt. Se niveleaza bine si se lasa in cuptorul preincalzit, la foc mic timp de 30 minute. 
Glazura de ciocolata alba se obtine topind la Bain-Marie ciocolata impreuna cu uleiul. O turnam peste blatul racit complet. Dam tava la frigider pentru cel putin jumatate de ora pana ce stratul de ciocolata s-a intarit.
Pentru crema caramel se pun 8 linguri de zahar la topit, amestecand permenent astfel incat sa nu se arda pe alocuri caci devine amar. Se adauga untul si se lasa la foc mic pana la inglobarea completa.Amestecam cele 4 linguri de zahar ramase cu galbenusele si le turnam peste amestecul de zahar si unt.Punem si alunele pe care le-am prajt putin, sa aibe gust mai intens. Lasam sa fiarba la foc mic pana ce crema incepe sa se ingroase. In mod normal, aceasta crema, cand se raceste devine destul de tare. Tocmai de aceea, eu n-o las sa fie prea vartoasa si probez din cand in cand punand o lingura din compozitie la racit. Daca se intareste, e gata.
O lasam la racit, apoi o turnam peste glazura de ciocolata alba. Atentie ! Ambele trebuie sa fie reci, altfel se intrepatrund.
La final, glazura de ciocolata neagra se prepara la fel ca glazura de ciocolata alba si se toarna peste caramel.
Se lasa sa se intareasca si se poate taia cu un cutit la care incalzim putin lama.
Gata, asta a fost tot ! Este mai simplu de facut decat de explicat !





                          



Pofta buna !


8 comentarii:

  1. Cred ca este un deliciu !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Gust divin! Am spus wow! ... cand am vazut-o pe bucataras. De Revelion, in afara de tort (la Craciun eu nu fac tort) aceasta prajitura, gata, umple masa, nu cred ca mai intra alt dulce pe langa fiind foarte satioasa. Multumim pentru reteta, Mihaela.
    PS- daca ai putea scoate de pe blog treaba aia enervanta ca sa scriem cod, sa vada ca nu suntem robot atunci cand postam comentarii, ar fi grozav. Pe mine ma face sa pierd timpul si ma mai si enerveaza ca nu-l nimeresc din prima. Scoate-l, te rog, cred ca numai la 2-3 bloguri am intalnit cu asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lia, trebuie sa ma interesez cum as putea face acest lucru, nu am nimic impotriva. Stiu ca e deranjant, probabil e de la feed burner, pentru moderare.

      Ștergere