Pages

Pages - Menu

3 noiembrie 2013

Biscuiti de ciocolata si migdale



                          


                          


Ingrediente :

  • 250 gr migdale macinate
  • 250 gr zahar tos
  • 100 gr ciocolata
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 varf lingurita scortisoara
  • 3-4 linguri apa
  • albus+zahar pudra pentru deasupra
Mod de preparare:

1.Se pun intr-o cratita apa, zaharul si ciocolata si se lasa pe foc pana la omogenizare. Eu le-am amestecat la inceput pe toate si a fost dificil de combinat.
2.Se adauga apoi migdalele macinate pana se inglobeaza si obtinem o pasta destul de groasa (ca o plastelina). Se adauga o lingura cu varf de faina, scortisoara si coaja de lamaie si se amesteca. 
3.Intindem o foaie de 1/2 cm grosime si decupam cu ajutorul unei forme diverse modele. Mie mi-au iesit cel mai bine cei cu forma patrata. Se ung cu albus, se presara zahar si se coc la foc potrivit 5 - 7 minute pe o tava bine unsa cu unt.

Tips & tricks :

Trebuie avut in vedere faptul ca aluatul este sfaramicios si par a se destrama la caldura. Pentru evitarea ruperii acestora, se vor lasa sa se raceasca in tava si se vor ridica de pe hartia de copt cu ajutorul unei palete.
Foaia trebuie sa aibe cel putin 5 mm, daca e posibil chiar mai groasa, asa incat vor ramane aproape de dimensiunea la care ii punem in tava, fara a se "labarta".

Seamana la gust cu pricomigdalele. Sunt potriviti la ceai sau cafea.



                       

                     

 Pofta buna !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu