Pages

Pages - Menu

27 septembrie 2013

Covrigei cu chimen si parmezan


 
covrigei pentru bere

O reteta exceptionala de covrigei. Foarte gustosi si fragezi ! 

Ingrediente :
  • 250 gr margarina ( sau unt )
  • 250 gr branza sarata ( eu am folosit branza de oi, de la sibieni )
  • 300 gr faina
  • 1-2 linguri otet de mere
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 50 gr parmezan ( pentru deasupra )
  • seminte de chimen
  • 1 galbenus + 2 linguri de lapte pentru uns
Mod de preparare :

Margarina tinuta la temperatura camerei se amesteca cu branza faramitata, apoi se adauga otetul, chimenul macinat si faina. Se framanta pana se obtine un aluat omogen, se inveleste in folie alimentara si se da la frigider 1-2 ore. 
Se imparte aluatul in trei. Una din foi se intinde cu ajutorul unui sucitor pe masa infainata si se decupeaza cu forma speciala pentru covrigei. Grosimea recomandata este de 5 mm. Din coca ramasa de la decupare se intinde o foaie si se decupeaza si din aceasta covrigei. Celelte doua foi se pastreaza la frigider.
Se aseaza covrigeii in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu amestecul de galbenus si lapte, se presara apoi chimen si parmezan.
Se tin la cuptorul preincalzit, la foc mediu,  timp de 15-20 minute pana incep sa devina aurii. ( nu mai mult, sa nu se arda ). 
Au rezultat trei tavi 35x40 cm.

Pofta buna !



                          

                           



2 comentarii:

  1. Ce buni trebuie sa fie! Chiar imi era dor de ceva cu chimen asa ca notez reteta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place chimenul ! Incearca reteta cu incredere !

      Ștergere