Aceasta mancarica ne aduce aminte tuturor de copilarie. Atat mama, cat si bunica o preparau destul de des pe timpul verii, cu legume proaspete. Rosiile aveau un gust deosebit, rezultatul fiind unul de exceptie.
- 1 ceapa ( primavara folosim ceapa verde, o legatura )
- ulei pentru calit
- 1 morcov
- 1 dovlecel mediu
- 2 bucati ardei gras
- 1 legatura patrunjel
- 1 cana orez ( aprox 180 gr )
- 500 gr apa
- 4-5 rosii
- sare, piper
Se toaca ceapa si se pune la calit in putin ulei impreuna cu putina sare. Morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mari si se adauga peste ceapa.
Dovlecelul se taie cubulete, iar areiul gras fasii. Le punem peste morcov si mai lasam inca doua, trei minute.
Adaugam si rosiile taiate cubulete.
Apoi orezul, 500 gr apa si patrunjelul tocat. Potrivim de sare si adaugam piperul .Introducem la cuptor aproximativ 40 minute.
Se poate servi ca atare, alaturi de o salata de ardei copt sau ca si garnitura la friptura.
Pofta buna !
Ce apetisant este! Eu nu prea ma omor dupa pilaf dar acesta arata atat de bine si cu legumele alea proaspete cred ca are un gust deosebit incat mi s-a facut pofta.
RăspundețiȘtergereSi noua ne place mult, este o mancarica usoara.
Ștergere