O varianta rapida de mancare sunt aceste paste. Putem folosi paste proaspete facute in casa, sau daca nu, cele cumparate. Sosul se pregateste la robot, deci nu ne ramane decat se le amestecam si sa le servim imediat. Este de fapt un sos pesto, la care am adauga putin iaurt.
Ingrediente :
- 500 gr paste ( reteta de paste proaspete aici )
- 1 legatura mare de busuioc, sau doua daca sunt mici
- 3 catei de usturoi
- 3 linguri muguri de pin
- 3-4 linguri ulei de masline
- 150 gr iaurt
- sare
- 50 gr parmezan ras
Mod de preparare :
Pastele se fierb conform indicatiilor de pe pachet, sau, daca folosim paste proaspete, 4-5 minute. Le mai gustati din cand in cand si opriti focul cand vi se par facute. Apoi le strecuram si nu le dam cu apa rece, preparam sosul si-l turnam peste paste cat inca sunt fiebinti, astfel sosul adera mult mai repede la paste.
Pentru sos, turnam in blender toate ingredientele, mai putin parmezanul si pulsam de cateva ori pana se omogenizeaza.
Il amestecam cu pastele si servim cu parmezan deasupra. Sunt preferatele mele !
Pofta buna !
Imi place ce ai pregatit aici, vin la masa indata :)
RăspundețiȘtergere