Pages

Pages - Menu

29 aprilie 2013

Sos de usturoi cu iaurt si patrunjel






sos pentru peste



De-a lungul timpului am tot experimentat fel de fel de sosuri. Cel mai mult mi-a placut acesta, de usturoi cu iaurt si patrunjel si cel de rosii coapte, pe care-l voi prezenta cat de curand.
Este foarte simplu de preparat si poate fi servit alaturi de carne la gratar, snitele sau chiar legume fierte la abur. De data aceasta l-am servit cu bastonase de file de crap.

Ingrediente :
  • 5-6 catei de usturoi
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare
  • 1/2 lingurita otet de mere
  • 1 varf lingurita de miere
  • 1 legatura de patrunjel (uneori inlocuiesc cu busuioc)
  • 250 gr iaurt (de preferat iaurtul consistent, bine legat )
Se pun in blender toate ingredientele inafara de iaurt si se lasa pana rezulta o crema fina.
Adaugam iaurtul si gata sosul.
Mai simplu de-atat nu se poate.

Pofta buna !



sos pentru legume la abur

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu