De cand am descoperit chiftelutele la cuptor am renuntat la cele prajite, mi se par mult mai light. Stiu ca dureaza mai mult, dar merita timpul de asteptare. Pozele facute sunt de la prima tura, din cele prajite, insa modul de preparare al sosului este acelasi. Poate fi alegerea fiecaruia, la cuptor sau prajite.
Ingrediente chiftele :
- 1 kg pulpe de pui, dezosate si fara piele
- 1 ceapa
- 1 felie paine
- 1 ou
- sare, piper
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- ulei pentru prajit
Pentru sos :
- 1 cutie rosii (sau aprox 700 grame rosii proaspete)
- 1 ceapa
- 75 ml ulei
- 1/2 lingurita Mirodenia
- 2-3 frunze dafin
- sare, piper
- 2 catei de usturoi ( optional )
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita amidon
- 1/2 pahar cu apa
- patrunjel pentru decor
Pentru a obtine cheiftelele, tocam carnea si ceapa cu masina de tocat si adaugam felia de paine inmuiata in apa si stoarsa, oul, verdeata tocata , sarea si piperul.
Formam chiftelele, le tavalim prin faina si le prajim in uleiul incins. (Daca optam pentru coacerea chiftelelor in cuptor, le formam si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Se tin la cuptor pana incep sa se rumeneasca.) Imi lipseste poza cu chiftelele la final.
Pentru sos, calim ceapa impreuna cu Mirodenia ,adaugam si usturoiul si le lasam pana ceapa devine translucida.
Adaugam rosiile la cutie, amidonul dat prin sita si amestecam repede pentru a nu se forma cocoloase.
(In cazul in care folosim rosii proaspete, le taiem in patru si le fierbem 30 minute. Le trecem prin pasator pentru a elimina semintele si coaja)
Apoi turnam apa si lasam sa fiarba la foc mediu 10-15 minute.Potrivim de sare, adaugam piperul si frunzele de dafin.
Adaugam chiftelutele in sos si mai lasam cateva minute pana se intrepatrund aromele.
Se pot servi simple, cu piure de cartofi, paste sau orez simplu, fiert cu sare.
Pofta buna !
Delicioase chiftelutele, nu as refuza o portie!
RăspundețiȘtergereAu fost delicioase cele coapte la cuptor,le recomand !
ȘtergereÎmi plac mult felul asta de chiftelute marinate în sos! Un deliciu!
RăspundețiȘtergereSi noua ne-au placut mult, mai ales ca le fac destul de rar :)
ȘtergerePreferatele mele marinatele astea!
RăspundețiȘtergereSunt gustoase, mai ales in combinatie cu piure de cartofi ! Multumesc de vizita Teo !
Ștergere