Am realizat acest mini tortulet cu mare drag, special pentru concursul organizat de Iza impreuna cu pastaidevanilie. Este pentru prima data cand imbrac un tortulet cu fondant, asa ca, va cer putina indulgenta.
- 3 oua
- 3 linguri ulei
- 130 gr zahar
- 80 gr faina
- 30 gr cacao
- un praf de sare
Se bat albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul pana obtinem o bezea, apoi galbenusurile si uleiul. Cernem faina si cacaoa si le incorporam in amestecul de oua. Coacem la foc mediu intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt cca 25 minute.
Lasam la racit in tava si decupam cu ajutorul unei forme trei cerculete cu diametrul de 14 cm.
Crema :
- 200gr lemon curd,modul de preparare AICI.
- 200 ml smantana pentru frisca
- 2 linguri de zahar vanilat alb pudra
- 1 ciocolata After Eight sau ceva similar
Batem smantana pana obtinem frisca si adaugam zaharul pudra. Daca folositi frisca vegetala, nu mai e nevoie sa adaugati zahar pudra, fiind deja dulce. Apoi amestecam cu lemon curd. Crema obtinuta este destul de tare si n-a mai fost necesara adaugarea de gelatina, s-a asezat foarte bine pe foaia de tort.
Pentru fondant :
- 1/2 ligura gelatina
- 3 linguri de apa
- 1 lingura miere
- 1/2 lingura unt de cacao ( in reteta originala era margarina, dar eu n-am avut in casa )
- 200-250 zahar pudra
Hidratam gelatina cu apa si o punem la Bain-Marie pana ce aceasta este perfect topita. Adaugam mierea si untul de cacao (margarina) si omogenizam. Zaharul pudra il cernem si il punem intr-un castron mai mare peste care turnam ingredientele amestecate anterior. Omogenizam si incepem sa framantam. Daca obtinem o pasta mai moale, mai adaugam zahar pudra. Consistenta trebuie sa fie ca a plastelinei.
Am lasat-o la frigider 1 ora, dupa care am folosit-o la acest tortulet.
Cand am terminat de preparat crema, incepem asamblarea tortului.
Asezam o foaie de tort pe care o insiropam cu crema de whiskey.
Asezam jumatate din crema si nivelam.
Am avut o ciocolata tip after eight, cu menta. Am impartit-o in doua si am dat-o pe razatoare.
Din ce mi-a ramas am format mici margelute pe care le-am pus la baza tortului.
Pentru ornare am folosit ornamente inimioare de la pastaidevanilie iar din royal icing am conturat cateva inimioare dulci si nebunatice.
Pofta buna !
Bafta multa la concurs! Crema cred ca este un deliciu!
RăspundețiȘtergereFelicitari, eu inca nu am facut tort cu fondant, succes la concurs !
RăspundețiȘtergereMandala, tu nu ai facut tort cu fondant, dar esti specialista in macarons :).
ȘtergereMultumesc !
RăspundețiȘtergereCe frumos arata!! Multa bafta!
RăspundețiȘtergereMultumesc Paula. E facut din inima, cu multa dragoste .
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru premiu! Tine-o tot asa :)
RăspundețiȘtergereCu drag,
Oana
Felicitari si tie Oana, ai facut un desert deosebit !
RăspundețiȘtergereFoarte frumos tortul si delicios!! imi place cum l-ai ornat, felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumesc Diana !
RăspundețiȘtergere