Pages

Pages - Menu

18 octombrie 2012

Tarta cu prune caramelizate



prajitura cu prune

Sezonul prunelor aproape s-a terminat. Nu puteam sa ratez o tarta clasica de prune plina de aroma si cu multe fructe. Secretul reusitei acestei tarte consta in alegerea prunelor, preferandu-le pe  cele dulci si carnoase, in detrimentul celor suculente care pot face ca tarta sa fie  prea umeda.

Ingrediente aluat :
                                                   320 gr faina
                                                   150 gr unt
                                                   90 gr zahar
                                                   un praf sare
                                                   2-3 linguri apa rece
Umplutura :
                                                   1 kg prune
                                                   100 gr zahar
                                                   30 gr unt
                                                   30 gr amidon
                                                   2-3 linguri gris
                                                           
Pentru umplutura, se spala prunele, se taie in doua si se curata de samburi.
Caramelizam zaharul
avand grija sa nu se arda ca sa nu devina amarui.
Turnam prunele si untul, amestecand continuu.
La contactul prunelor cu zaharul caramel, o parte din el se va intari. Vom lasa la fiert , in jur de 15-20 minute pana ce acesta este complet dizolvat.
Adaugam amidonul si omogenizam cu un  tel. In 2-3 minute umplutura este gata pentru a fi turnata in forma.
Pentru aluat, se amesteca ingredientele, formandu-se o bila pe care o invelim in folie si o dam la frigider in jur de o ora. O portionam, cam 70% pentru baza si restul pentru grilajul de deasupra.
Se intinde foaia pentru blat
si se aseaza intr-o forma cu diametrul de 28 cm.Intepam cu furculita din loc in loc si coacem aluatul partial, circa 15 minute in cuptorul incalzit in prealabil.
Scoatem aluatul din cuptor, punem grisul, apoi umplutura si realizam grilajul.
Coacem 15-20 minute la foc mediu.


Pofta buna !


4 comentarii:

  1. Imi plac mult tartele cu prune, iar varianta ta cred ca e minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. imi place tarta ,un blat subtire,multa umplutura ,ce buna trebuie sa fie!Mari

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc, o puteti incerca cu mare incredere !

    RăspundețiȘtergere