O reteta foarte simplu de preparat, foarte gustoasa si foarte sanatoasa. O prefer in locul pestelui prajit, chiar si in locul pestelui la gratar. Este recomandat fileul de crap, insa mie imi place foarte mult sa folosesc trunchi de macrou sau pastrav .
Ingrediente : 3-4 buc pastrav sau macrou
2 cepe , una rosie, una alba
2 morcovi
1 ardei gras
1 lamaie
2 cartofi medii
3-4 rosii
2-3 foi de dafin
ardei iute sau chilli fulgi
piper Szechuan ( sau piper negru )
sare
ulei de masline
Peste cartofi asezam bucatile de peste si cea de-a doua ceapa taiata rondele.
Punem si lamaia taiata felii.
Apoi ardeiul gras, piperul, fulgii de chilli sau ardeiul iute tocat marunt, foile de dafin, rosiile taiate cubulete. Adaugam sare si 3-4 linguri de ulei.
Se acopera tava cu folie de aluminiu si se lasa 30 minute la foc mediu spre iute, dupa care scoatem folia si mai lasam cateva minute, verificand daca morcovii si cartofii s-au patruns. Sosul format are un gust exceptional.
O mancare deosebita ! O recomand din toata inima !
Pofta buna !
ff buna reteta
RăspundețiȘtergereMa bucur daca ai incercat-o si ti-a placut !
RăspundețiȘtergereDelicios
RăspundețiȘtergeremerita incercat
RăspundețiȘtergereExceptionala! Si foarte usor de facut, chiar si pentru o ageamie ca mine! ;)
RăspundețiȘtergereNoi o facem des :) si parca nu ne saturam niciodata !
Ștergere