Sunt mare amatoare de peste prajit sau la gratar. Langa acesta, nu lipseste niciodata sosul iute si aromat pregatit la momentul respectiv. Este simplu de preparat si obtinerea unui gust deosebit are ca factor cheie folosirea unor rosii de calitate. In timpul iernii, in lipsa acestora, folosesc rosii la cutie, insa......iarna nu-i ca vara, ce-i drept.
Ingrediente :
- 2 cepe potrivite
- 1 ardei iute
- 200 ml apa
- 2 lingurite sare
- 1 capatana usturoi
- 4-5 rosii bine coapte
- 2-3 foi de dafin
- boabe piper negru si optional rosu
- 1 ardei gras
- 2 linguri ulei
- 1 legatura patrunjel
Urmeaza rosiile taiate cubulete.
Piperul si foile de dafin.
Lasam 5 minute la fiert ( cu capac ) si adaugam ardeiul gras si mai fierbem inca 5 minute pana cand acesta se inmoaie. Adaugam usturoiul pasat
patrunjelul tocat si uleul.
Mai dam 1-2 minute in clocot, sa infuzeze si patrunjelul, potrivim inca o data de sare si acoperim vasul cu capac pana in momentul servirii.
Foarte gustos !
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu