Se poate servi pe loc, sau se poate pastra in borcane la frigider, insa nu pentru mult timp, mie cel putin mi se pare ca-si mai pierde din calitate dupa o perioada.
Ingrediente : 1 ceapa
2 morcovi
1/2 telina
1 felie ananas
1 vanata mica
1 dovlecel mic
cateva buchetele de brocoli
400 gr ciuperci champion micute
1 ardei gras portocaliu sau rosu
1 cutie rosii taiate
piper verde
piper negru
piper Szechuan
ulei de masline
1 lingura otet merisor ( sau de mere )
2 linguri zahar brun
sare dupa gust
Mod e preparare : Se toaca ceapa si se caleste in uleiul de masline impreuna cu zaharul brun.
Morcovii si telina se taie fideluta si se adauga peste ceapa. Lasam doua, trei munute la foc mediu.
Taiem o felie dintr-un ananas si o tocam bucatele.La fel si vanata si dovlecelul.
Le adaugam peste mixul de legume impreuna cu buchetelele de brocoli.
Adaugam sare.
Adaugam si ciupercile curatate, spalate si feliate.
Apoi ardeiul gras taiat fasii.
Se lasa cam 15 minute, nu foarte mult, sa nu se inmoaie prea tare si se pun si rosiile cubulete ( la cutie).
Se condimenteaza cu piperul si se mai adauga sare daca mai este nevoie si otetul.
Se lasa sa mai scada , eventual , daca sosul nu este legat se adauga o lingurita de amidon amestecata in prealabil cu putin sos.
O bunatate, la fel ca tot ce face "MasterChef-ul" meu! Si sper ca n-am omis nimic.......
Pofta Buna !
un sos interesant usor exotic,imi place,Mari!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca-ti place.
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru vizita, te mai astept !