Pages

Pages - Menu

14 mai 2012

Ciulama din pipote si inimi de pui

 Daca ma pricep sa fac ceva foarte bine, pot sa afirm ca acest lucru este ciulamaua. Ne place tuturor si o fac destul de des, atat din pipote si inimi, cat si din ciuperci. Este foarte gustoasa, cremoasa si satioasa.
Singurul lucru de care-mi pare rau este faptul ca la poza de final n-am folosit o farfuriuta mai colorata pentru a iesi in evidenta "eroina principala", insa cu prima ocazie, remediez.
Pentru ca sunt abonata  la blogul bucatareselevesele, am aflat de existenta concursului "Bucatar real" organizat de Real-Hypermaket si m-am gandit ca aceasta reteta ar fi potrivita pentru a putea folosi produsul Pyroflam, oferit de Real ca premiu.

 Ciulama



Ingrediente :                                  1 ceapa medie
                                                             600 gr pipote si inimi
                                                             500 gr lapte
                                                             400 gr zeama in care a fiert carnea
                                                             130 gr faina
                                                             1 lingurita Mirodenia
                                                             100 ml ulei
                                                             60 gr unt
                                                             1 legatura marar
                                                             1 legatura patrunjel
                                                             piper, sare

Mod de preparare :  Mai intai spalam si curatam pipotele si inimile si le punem la fiert.  Tocam ceapa si o punem la calit impreuna cu uleiul si Mirodenia. Multa lume nu foloseste ceapa la ciulama, insa noua ne place foarte mult. Cine doreste o mancarica mai dulceaga, poate sa elimine ceapa.
                                        


Cand e aproape gata, adaugam untul si il lasam sa se topeasca.
Adaugam treptat faina si amestecam energic cu un tel.
Trebuie actionat rapid sa nu se formeze cocoloase.

Incepem sa adaugam zeama de la carne, care trebuie sa fie fierbinte.



 Pe masura ce adaugam lichidul, vom observa ca ciulamaua incepe sa se formeze, iar la inceput este destul de vartoasa.

Cand am terminat de adaugat zeama de carne, continuam sa adaugam cate putin laptele fierbinte, amestecand continuu.
Ne oprim sa adaugam din lapte im momentul in care arata ca o smantana "curgatoare". Acum lasam sa fiarba cateva minute la foc mic, se vor observa formandu-se niste bule punctiforme. Aici s-ar vedea performanta vaselor Pyroflam !

Tocam pipotele si inimile.
Apoi verdeata.
si le adaugam peste ciulama.
Adaugam piperul.
Servim fierbinte alaturi de mamaliguta.
Pofta buna !


6 comentarii:

  1. Este deosebit de gustoasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Mihaela, este cea mai buna reteta de ciulama pe care am facut-o vreodata, nici la restaurant nu am gasit asa ceva:) Este atat de catifelata, gustoasa si foarte usor de facut! Multumesc pentru reteta, cu siguranta voi incerca si altele de pe blogul tau!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti draguta Roxana, multumesc de vizita si te mai astept! Intr-adevar, asa cum spuneam, ciulamaua este punctul meu forte. Astept sa incerci si alte retete, sa-mi spui cum ti-au iesit ! Pupici !

      Ștergere
    2. Mulțumesc Draga Mihaiela pentru rețeta

      Ștergere
  3. Super retata,a iesit delicioasa.
    :-*

    RăspundețiȘtergere