Fragede si delicioase !
Mai intai pregatim umplutura :
- 200 gr curmale ( fara samburi )
- 100 gr stafide ( inmuiate cca 1 ora )
- 50 gr nuci
- coaja de portocala rasa
Se amesteca in blender pana se omogenizeaza.
Pentru aluat avem nevoie de :
- 280 gr faina alba
- 60 gr zahar pudra
- 110 gr unt
- 2 linguri ulei
- 60 ml lapte
- 1/2 lingurita praf de copt
Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca.
Se formeaza un rulou si se taie bucatele de 1 cm grosime. Fiecare bucatica se aplatizeaza si se pune in centru o lingurita de umplutura. Se strang marginile, se inchid si se turteste pana se formeaza fursecul.
Le-am facut pe deasupra un desen cu rola de taiat saleuri si le-am dat cu putin zahar tos. Se sau la cuptor pana incep sa se rumeneasca, dar nu mai mult.
Data viitoare fac portie dubla, caci n-au ajuns. M-am inspirat de aici .
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu