Pages

Pages - Menu

16 decembrie 2011

Humus I



Daca as fi stiut ca e atat de gustos, m-as fi incumetat mai demult sa incerc aceasta reteta.  L-am denumit Hummus I, fiindca astazi am incercat cea mai simpla varianta din cele existente. Probabail vor mai urma si altele, cu diverse adaosuri de mirodenii.

Ingrediente :               

  • naut ( fiert ) 1 cutie
  • 1 lingura tahini  ( pasta de susan )
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare, dupa gust
  • boia dulce pentru decor
Mod de preparare :
1. Scurgem nautul de apa, apoi adaugam ingredientele peste naut si  pasam pana se obtine o crema fina. Se potriveste de sare. In cazul in care pasta e prea tare, se mai poate adauga 1-2 linguri din zeama in care a fiert. ( sau cea din cutie ).
2. Se poate servi cu lipie sau felii de paine prajita. E delicios !


Pofta buna !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu