Daca as fi stiut ca e atat de gustos, m-as fi incumetat mai demult sa incerc aceasta reteta. L-am denumit Hummus I, fiindca astazi am incercat cea mai simpla varianta din cele existente. Probabail vor mai urma si altele, cu diverse adaosuri de mirodenii.
Ingrediente :
- naut ( fiert ) 1 cutie
- 1 lingura tahini ( pasta de susan )
- 2-3 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura zeama de lamaie
- sare, dupa gust
- boia dulce pentru decor
Mod de preparare :
1. Scurgem nautul de apa, apoi adaugam ingredientele peste naut si pasam pana se obtine o crema fina. Se potriveste de sare. In cazul in care pasta e prea tare, se mai poate adauga 1-2 linguri din zeama in care a fiert. ( sau cea din cutie ).
2. Se poate servi cu lipie sau felii de paine prajita. E delicios !
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu