Ideea de a face inghetata de catina mi-a venit saptamana trecuta. Pentru ca stim cu totii cat este de buna catina pentru imunitate, anul trecut am pus la borcan cu miere pentru utilizarea ei pe timpul iernii. Din pacate, n-am cules-o de pe codite si a fermentat.
Anul acesta am reusit o alta metoda de pastrare si anume am dat-o prin blender, apoi am strecurat-o, obtinand astfel un sirop fin. La aceeasi cantitate de catina am adaugat miere.
Atat de mult mi-a placut gustul acestui amestec incat primul gand a fost sa creez o inghetata acrisoara , aromata, sanatoasa si plina de culoare.
Cu aceasta ocazie, draga Catalina, raspund prezent la concursul realizat pe blogul tau !
Si pentru ca are Aroma de vacanta, trimit poastarea catre Provocarea Dulce Romanie , gazduita in luna august de catre Diana.
Ingrediente :
- 200 gr catina
- 500 gr zmeura
- 200 gr caju
- 250 ml lapte de cocos
- 300 gr miere de salcam
- zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare :
- Se pune la hidratat timp de 2-3 ore caju-ul.
- Se spala bine catina si se pun in robot fructele pana ce sunt bine zdrobite. Pentru eliminarea samburilor si obtinerea unui suc fin se dau prin strecuratoare. Din 200 gr de catina rezulta 80-90gr suc. La fel se procedeaza si cu zmeura.
- Cele 200 gr de caju hidratate se amesteca cu zeama de lamaie si se mixeaza la un robot performant pana se obtine o crema fina.
- Intr-un castron mai mare se combina sucul de catina si zmeura, laptele de cocos, mierea si pasta de caju , amestecandu-le pana ce mierea este bine inglobata.
- Se toarna compozitia in masina de inghetata sau se da la congelator si se amesteca din 20 in 20 minute.
- Se decoreaza dupa preferinta, dar musai cu frunzulita de menta, ca-i tare draguta.
Pofta buna !