Pages

Pages - Menu

15 mai 2020

Pasca fara aluat




O reteta foarte simpla care n-are nevoie de multa descriere. Va prezint varianta mea de Pasca, super cremoasa, pe care va invit s-o incercati ! Voi puteti sa puneti mai putine stafide, noua ne plac mult.... si Jumbo sa fie :). Spor !







 


Ingrediente :
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 750 gr branza de vaci Lacteea
  • 60 gr faina alba
  • 50 gris
  • zahar vanilat 3 pliculete
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 250 gr stafide ( eu am folosit Jumbo )
  • 350 gr smantana grasa
  • 2 linguri de portocala confiata
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie si portocala
  • un praf de sare 
Mod de preparare :
1. Intr-un castron incapator bateti cu un tel galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare.
2. Adaugati apoi faina, grisul si untul taiat bucatele la temperatura camerei. Omogenizati bine.
3. Puneti in continuare smantana, portocala confiata, coaja de potocala si lamaie, branza de vaci si stafidele Jumbo.
4. Bateti albusurile si amestecati-le usor in compozitia de mai sus.
5. Turnati intr-o forma tapetata cu unt si hartie de copt cu diametru de 24 cm si coaceti la 170 grade.






Pofta Buna !