Pages

Pages - Menu

19 martie 2019

Tarta cu linte rosie




Nu sunt multe de spus, pentru cei care vor sa manance sanatos, las o reteta simpla, gustoasa si usor de facut. Imi pare rau ca n-am poze intermediare, pentru mai multa inspiratie puteti consulta sursa.

Ingrediente :
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa medie tocata marunt
  • 3 catei de usturoi maruntiti
  • 1 tulpina telina apio tocata fin
  • 2 morcovi medii cubulete
  • 1 lingurita pudra de curry
  • 180 gr linte rosie
  • 600 ml stock de legume
  • 250 gr cartof dulce, cubulete
  • 50 gr mazare congelata
  • sare, piper
  • 3 oua medii
Mod de preparare :
1. Intr-un vas de doi litri puneti la calit cu o lingura de ulei ceapa, usturoiul, telina apio si morcovii. Lasati la calit 10 minute, apoi adaugati pudra de curry si mai gatiti inca un minut.
2. Adaugati lintea si stock-ul de legume si lasati sa fiarba la foc mic 20 de minute pana ce legumele si lintea sunt fierte.
3. Separat, intr-o tigaie, adaugati o lingura de ulei si caliti cubuletele de cartof dulce pana incep sa se inmoaie.
4. La final, amestecati toate ingredientele, adaugati mazarea si ouale batute, potriviti de sare, omogenizati si asezati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coaceti 30-40 minute la 180 de grade pana ce se formeaza o crusta aurie. Cand s-a racit, taiati in patrate cu dimensiunea dorita.

Marimea tavii : 25 cm x 20 cm.





Pofta buna !



7 martie 2019

Chiftele din ovaz si chia



 Bune, bune de tot, daca nu le-as fi facut eu, nu mi-as fi dat seama ca nu sunt cu carne ! Cine este adeptul unui regim vegetarian, poate incerca aceasta reteta.Gustul poate diferi in functie de mirodeniile folosite. Eu am preferat amestecul de pui tandori, gasiti pliculetul la Mega Image.

 
Ingrediente :
  • 500 gr fulgi de ovaz fini bio
  • 100 gr seminte de dovleac
  • 100 gr seminte de susan
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 4 buc morcov
  • 2 buc pastarnac
  • 4 cepe medii
  • 1 buc vanata
  • 4 legaturi de patrunjel verde
  • 4-5 catei de usturoi 
  • 100 gr chia
  • 500 gr apa
  • 5 oua medii
  • sare
  • 1 lingurita piper verde macinat
  • 1-2 lingurite pudra de coriandru
  • 1 plic mirodenii pui Tandori 
Mod de preparare :
1.  Tocati ceapa marunt si caliti-o in ulei de masline cu putina sare, adaugati apoi morcovul si pastarnacul maruntite si lasati pana se inmoaie. 
2. Curatati o vanata de coaja, taiati-o cubulete si caliti-o in putin ulei de masline la care ati adaugat usturoiul maruntit.
3. Amestecati 500 gr de apa cu 100 gr chia si ouale batute si  lasati jumatate de ora pana ce semintele de chia absorb lichidul.
4. Intr-un castron mare se omogenizeaza toata compozitia la care se adauga mirodeniile, patrunjelul tocat si se potriveste de sare.
5. Formati chiftelele in marimea dorita si coaceti-le in cuptorul preincalzit la 190 grade, 30 de minute pe-o parte si 20 de minute pe cealalata parte. Tava tapetata cu hartie de copt. Nu le lasati sa se rumeneasca foarte tare, caci vor deveni uscate.

Tips and tricks
  • puteti face chiftelele si fara ou. 
  • din cantitatea de mai sus ies foarte multe, cam doua castroane mari, pline.

  



S-aveti pofta !