Pages

Pages - Menu

27 aprilie 2018

Tarta cu ciuperci si carne de curcan





Nu sunt multe de spus, este o reteta simpla, cu aluat fraged cu unt si umplutura de carne si ciuperci. O tarta buna de luat la pachet, satioasa si de ce nu, foarte gustoasa. Aluatul este excelent, il puteti folosi in diverse combinatii, atat cu umpluturi dulci cat si sarate. Sa trecem la treaba !

Ingrediente crusta :
  • 200 gr unt
  • 350 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura apa rece
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
Ingrediente compozitie :
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei usturoi
  • 400 gr carne curcan
  • 200 gr ciuperci (eu am avut inghetate )
  • 1 lingura sos de soia
  • 3 oua
  • 250 gr branza de vaci Lacteea
  • 2 linguri faina
  • 100 ml lapte
  • 70+30 gr parmezan ras
  • sare, piper
Mod de preparare crusta :
1. Amestecati untul rece taiat cubulete cu faina si praful de copt, adaugati oul batut, smantana, sarea si apa si framantati pana obtineti o coca omogena ce se dezlipeste de pe maini. Inveliti in folie alimentara si dati la rece 30 minute.
Mod de preparare umplutura :
1. Puneti intr-un wok putin ulei si caliti ceapa taiata marunt, apoi adaugati carnea taiata cubulete si amestecati cu ajutorul unei spatule pana ce carnea a prins culoare. Cam 10 minute dureaza acest proces daca focul este iute. Adaugati apoi sosul de soia si ciupercile si lasati pe foc pana ce se evapora toata apa lasata de acestea. Puneti si usturoiul zdrobit si mai lasati un minut pana isi devolta aroma. Lasati la racit.
2. Separat, bateti ouale cu branza de vaci, adaugati faina si laptele. Turnati apoi amestecul de carne si 70 grame de parmezan si potriviti de sare si piper.
3. Scoateti aluatul din frigider si intindeti-l dupa marimea formei de copt ( eu am folosit o forma cu diametrul de 26 cm ). Turnati compozitia peste aluat si pe deasupra presarati parmezanul ras, 30 grame.
4. Dati la cuptor la 180 grade timp de 30-40 minute pana ce marginile crustei devin aurii.

Pofta buna !















5 aprilie 2018

Tort Ferrero Rocher








Daca preferati torturile dense, pentru care o feliuta mica este indeajuns, vi-l recomand pe acesta. Mi-a placut in special datorita faptului ca nu este atat de dulce, iar noi, in ultima vreme am redus foarte mult zaharul si senzatia de "prea dulce" nu ne mai place. Gustul aduce mult cu amandinele de odinioara, blatul este pufos si insiropat, iar crema, care contine unt si Nutella este putin mai tare. Un plus de gust il dau alunele si napolitanele dintre straturi care se simt destul de bine.
Fata de reteta originala pe care o gasiti aici.,am facut foarte mici modificari.
Ca si recomandare, va sfatuiesc sa-l scoateti din frigider cu jumatate de ora inainte de servire, crema se va inmuia putin si va fi mult mai usor de portionat.


Ingrediente blat :

  • 5 oua mari
  • 6 linguri zahar tos
  • 150 gr alune de padure macinate
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite praf de copt

Ingrediente crema : 

  • 200 gr unt la temperature camerei
  • 250 gr ciocolata
  • 7 linguri Nutella
  • 100 gr napolitane cu alune

  Decor+sirop : 

  • 100 gr alune de padure prajite si sfaramate
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura Nutella 
  • 8 bomboane Ferrero Rocher
  • 2 plicuri cappuccino hazelnut+100 gr apa - pentru sirop

Mod de preparare blat :
1.  Bateti ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul.
2.  Amestecati faina, cacaoa,praful de copt si alunele macinate, apoi combinati-le cu ouale batute.
3.  Tapetati cu unt si hartie de copt o forma de 23 cm si turnati aluatul.
4.  Coaceti 40 minute la 180 grade. Scoateti pe un gratar si lasati la racit. Cand s-a racit, taiati-l in trei.
 Mod de preparare crema pentru decor :
1. Topiti ciocolata pe baie de aburi , lasati-o sa se raceasca la temperatura camerei  si mixati-o cu untul si Nutella.

 Decor :  
      1. Mixati smantana pana obtineti frisca, apoi adaugati Nutella pana se omogenieaza.

Asamblare : 
      1. Asezati pe un platou prima foaie de blat, insiropati-o cu un sfert din cantitatea de cappuccino si intindeti 1/3 din crema. Presarati jumatate din cantitatea de napolitane pe care, in prealabil le-ati sfaramat.
      2. Urmeaza foaia a doua de blat, insiropata, apoi 1/3 din crema si restul de napolitana.
      3. Asezati apoi a treia foaie de blat si imbracati tortul cu crema ramasa. Pe margine ornati cu alunele prajite, decojite si sfaramate.
     4. Cu ajutorul unui posh formati moatzele pe care asezati bomboanele Ferrero Rocher.




Pofta buna !