Pages

Pages - Menu

27 noiembrie 2017

Tort Coffe-Caramel




Un tortulet ce contine caramel, alune, cafea, Nutella si multa dragoste. L-am facut pentru o persona speciala ce si-a dorit aceasta combinatie. Pentru iubitorii de caramel si cafea este un deliciu, va asigur. Il puteti face la ocazii speciale, cu un decor elegant, iar musafirii vor fi pe deplin incantati. Abia ce-am reusit sa salvez pentru sedinta foto ultima feliuta !



Ingrediente blat :
  • 4 oua
  • 250 gr Nutella
  • 80 gr faina
  • 80 gr alune de padure 
  • 80 gr piscoturi 
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita praf de copt
Crema caramel :
  • 3 oua
  • 100+150 gr zahar
  • 180 gr unt
  • 150 gr alune de padure 
Strat de ciocolata :
  • 150  gr ciocolata neagra
  • 150 gr lapte condensat
  • 25 gr unt
Crema de cafea :
  • 100  ml smantana pentru frisca
  • 100 gr ciocolata alba
  • 1 lingurita Ness
  • 1 galbenus
  • 1 lingura zahar
  • 125 gr mascarpone
Sirop cafea:
  • 7 linguri zahar brun
  • 260 ml  apa
  • 3-4 linguri lichior de cafea
Mod de preparare blat:
1. Incalzim Nutella la microunde cat sa fie fluida, adaugam galbenusurile pe rand amestecand dupa fiecare, apoi, cu grija, incorporam albusurile batute spuma.
2. Prajim putin alunele si le dam coaja jos, le macinam si le adaugam in crema de Nutella. Urmeaza faina, praful de copt si piscoturile maruntite.
3. Batem smantana pana obtinem frisca, o adaugam compozitiei de mai sus, apoi o turnam in forma tapetata cu unt si hartie de copt. Se coace aproximativ 25-30 minute la 190 grade. Se lasa blatul la racit si se taie in doua. Ca sa iasa egale, eu impart aluatul si coc pe rand doua foi.

Mod de preparare crema caramel :
1. Ouale, untul si zaharul se pun la foc mic si se amesteca pana cand compozitia devine ca o budinca. 
2. Separat, intr-o cratita cu fund dublu se ard 150 gr zahar si cand este topit se toarna in fir subtire peste crema de oua fierbinte omogenizand totul cu ajutorul unui tel.
3. Alunele de padure le prajim si le macinam, insa nu foarte fin si le adaugam cremei.Se lasa la racit.

Mod de preparare strat de ciocolata :
1. Topim la foc mic ciocolata, laptele condensat si untul pana se omogenizeaza.
Mod de preparare crema de cafea :
1. Punem la foc mic intr-un vas smantana si ciocolata rupta bucatele si lasam sa se omogenizeze, fara sa fiarba. Adaugam galbenusul si nessul si mai lasam un minut.
2. Cand s-a racit complet, adaugam mascarpone si mixam pana la incorporare. Lasati la frigider cateva ore.
Mod de preparare sirop cafea:
1. Zaharul se pune intr-o craticioara la foc mic, amestecand pana la topire. Adaugam apoi apa fierbinte si lasam pana ce zaharul e complet dizolvat. Cand s-a racit, adaugam lichiorul de cafea.
Asamblare:
1. Se aseaza blatul pe un platou si se monteaza in jurul unui inel reglabil.
2. Insiropam primul blat cu jumatate din sirop.
3. Turnam stratul de ciocolata si nivelam.Lasam la frigider pana se intareste , astfel incat sa nu se amestece cu crema de caramel.
4. Adaugam crema caramel si nivelam, apoi asezam al doilea blat pe care-l insiropam.
5. Deasupra punem crema de cafea, oprind din ea cateva linguri pentru decor.
Il decorati cum va place, eu am facut cateva bombonele din praline, acoperite cu ciocolata si firisoare din zahar ars.
Diametru forma : 24 cm.

Pofta buna !