Pages

Pages - Menu

12 august 2017

Cheesecake inimos cu sos de afine



Minunat ! Delicios ! Il puteti face in diverse combinatii, cu fructe proaspete, c-un strop de lamaie, caramel sau ciocolata !
Astazi l-am preparat a doua oara si parca tot nu ne-am saturat. Incercati aceasta varianta, e Divina !
Sursa de inspiratie : Cristi Roman




Ingrediente crusta biscuiti:
  • 300 grame biscuiti digestivi
  • 80 gr unt
  • 1 lingura zahar brun
 Ingrediente crema de branza:
  • 600 gr  crema de branza ( am folosit Delhaize )
  • 3 oua
  • o lingura de extract de vanilie
  • zeama de la o jumatate de lamaie + coaja rasa  
  • 75 grame zahar brun
  • 50 gr afine proaspete
Ingrediente toping ciocolata alba:
  • o ciocolata alba
  • 100 ml smantana lichida
  • 150 grame smantana Muller, 35% grasime
  • 200 gr afine proaspete + 50 gr zahar brun
Mod de preparare :
1. Preincalzim cuptorul la 150 grade Celsius. Amestecam biscuitii macinati in blender cu untul topit si racit, ii punem intr-o forma cu diametrul de 22 cm si presam bine compozitia pana rezulta un strat uniform. Punem la cuptor zece minute, apoi scoatem si lasam la racit.
2. Pentru umplutura amestecam crema de branza, zaharul vanilia, coaja rasa si zeama de la o lamaie. Adaugam pe rand ouale mixand de cateva ori. Turnam amestecul in forma si coacem in jur de 30-40 de minute la 150 grade. Nu trebuie lasata mai mult, se poate opri focul chiar cand este putin moale in centru, se va intari si dupa aceea. Eu am lasat compozitia la frigider si pana a doua zi s-a crapat, asadar, cele 50 grame de afine le-am taiat in doua si le-a asezat in acele goluri. Mergeau mai multe afine peste crema de branza.
3. Cele 200 grame de afine le punem la foc mic cu zaharul si le lasam 10-15 minute. Strecuram si mai dam in doua trei clocote pana ce sosul incepe sa se ingroase. Lasam la racit.
4. Topingul il preparam punand toate ingredientele la foc mic pana ce s-a topit ciocolata. Il turnam cald peste crema de branza, apoi picuram deasupra sosul la distante egale, astfel incat, trecand cu o scobitoare prin centrul fiecarui cerc si unindu-le, formam inimioare.
5. Decoram cu frunze de menta si afine proaspete si dam la frigider cateva ore.

Diametrul formei: 22 cm

O feliuta si pentru voi !