20 octombrie 2015

Hummus cu dovleac copt



Sa continuam serialul Hummus, cu un nou episod si anume dovleacul. Din cele trei variante incercate pana acum, aceasta mi se pare cea mai reusita. As putea sa descriu preparatul intr-un singur cuvant : catifelat.
Ce-i drept, mi-am propus pe viitor sa nu mai cumpar naut la cutie, pentru ca nu se compara cu cel fiert pe loc. Asadar, acesta e un lucru obligatoriu pentru a-i putea da nota maxima. Pentru un plus de dulceata, recomand ca procentul dovleac/naut sa fie de 60/40 %.
Tips : dovleacul sa fie din soiul dulce !


Ingrediente :
  • 220 gr naut fiert
  • 330 gr dovleac copt
  • 1 lingura tahini
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • sare
Mod de preparare :

1. Coacem dovleacul la cuptor, la foc mediu pana ce intra usor furculita in el. Il lasam la racit si il curatam de coaja. Pentru a obtine 330gr de dovleac copt, am folosit 600 gr dovleac crud.
2. Punem in blender nautul, dovleacul taiat bucatale si adaugam apoi restul de ingrediente.
3. Mixam pana obtinem o pasta fina. Gustam si potrivim de sare.
4. Humusul se poate servi cu lipii, sau crackers si se poate pastra la frigider pana la o saptamana.

Noi l-am servit cu paine integrala cu maia si seminte de in. 


Pofta buna !



Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...