20 decembrie 2014

Cornulete din faina integrala




faina integrala
Imi place faina integrala de la Tomatina, este macinata la o moara cu pietre. Are o altfel de consistenta fata de cea pe care o cumparam la magazin. Mi se pare mult mai aerata si mai putin densa, are o calitate deosebita si contine toate elementele nutritive din bobul de grau.
Astept cu nerabdare sa prepar o paine cu maia, insa, pana atunci m-am gandit sa fac niste cornulete. Reteta pe care o am de ani de zile este cea mai buna din tot ce-am incercat pana acum. Cornuletele ies foarte fragede, in ciuda faptului ca nu contin osanza. Mi-am zis ca, in loc de faina alba, sa folosesc faina integrala, sa vad daca rezultatul este acelasi. Pot sa spun ca au iesit chiar mai gustoase, aluatul dand impesia ca este peparat cu nuci macinate. Comparativ, cele din faina alba ies putin mai fragede, iar cele din faina integrala ies mai aromate. Intr-un cuvant, au fost excelente!

Ingrediente :
  • 200 gr unt
  • 200 gr smantana
  • un praf de sare
  • 380 gr faina integrala
  • 1 lingurita drojdie uscata ( sau 1 lingura maia hidratare 100% )
  • pentru umplutura 250 gr gem de prune si cateva nuci
  • zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare :
1.  Untul se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se combina cu smantana si praful de sare.Adaugati drojdia praf sau maiaua si omogenizati.
2. Puneti faina si amestecati pana ce aluatul este bine legat. Daca ramane lipicios, mai puteti adauga putina faina pana se desprinde de pe maini.. Lasati 15 minute la rece.
3. Infainati blatul si intindeti o foaie cu grosimea de 0.5 cm. Taiati cu ajutorul unui cutit triunghiuri la baza carora puneti o lingurita de gem si un sfert de nuca. Rulati pana obtineti forma de cornulet.
4. Coaceti la 160 grade in cuptorul preincalzit, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
5. Se lasa la racit si tavalesc prin zahar pudra.





Pofta buna !


8 comentarii:

  1. treaba asta cu faina inegrala macinata intre pietre, suna foarte bine. am mai intalnit tomatina, dar nu m-am oprit sa citesc cu atentie. Acum o voi face. Gustul trebuie sa fie altfel ... Bravo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ii cunosc bine pe cei de la Tomatina, ii recomand !

      Ștergere
    2. Unde gasim faina de la Tomatina ?

      Ștergere
    3. Se poate comanda online, aici :http://www.tomatina.ro/magazin/brutarie/faina-integrala-din-grau-ecologic-1kg/

      Ștergere
  2. Ce bine arata! Frumoase, fragede si putin mai sanatoase! La multi ani fericiti!

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Nici nu stiu cum sa spun ca au gustul :), in orice caz, au fost fragede si bune, drept pentru care le-am terminat in aceeasi zi.

      Ștergere

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...