Pages

Pages - Menu

24 februarie 2014

Brownie bottom cheesecake


....sau Negresa cu branza !


cheescake



Gasesc deseori pe net bloguri care au  fotografii de revista, care ma inspira si nu ma lasa sa-mi vad linistita de dieta. Stiind ca am in frigider branza Ricotta pe care n-am putut manca-o ca atare, am cautat sa prepar ceva bun, racoritor, o combinatie de branza cu ciocolata. Cam asa am ajuns la aceasta prajiturica.

Ingrediente:

pentru blatul de ciocolata

  • 90 gr unt
  • 70 gr ciocolata 85% cacao ( se poate folosi si cu 70%)
  • 30 gr cacao
  • 160 gr zahar
  • 2 oua
  • 60 ml lapte
  • 40 gr faina
pentru stratul de branza
  • 350 gr Ricotta
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • semintele de la 1/2 baton de vanilie
  • 150 ml iaurt grecesc
Mod de preparare :

1. Amestecati untul si ciocolata la Bain Marie pana se omogenizeaza. Dati deoparte si adaugati zaharul, amestecand in continuare pana la topirea acestuia. Se lasa putin la racit.
2. Adaugati ouale pe rand si laptele amestecului de ciocolata si mixati pana la omogenizare. 
3. La final se adauga faina si cacaoa cernute, amestecand uor cu telul.
4. Se toarna compozitia intr-o forma cu diametrul de 22 cm, tapetata cu hartie de copt si unt si se niveleaza cu ajutorul unei spatule. Coaceti la foc mediu in cuptorul preincalzit, zece minute ( 180°C ), atat cat sa se formeze o crusta si amestecul de branza sa nu se intrepatrunda cu blatul.
5. Pentru stratul de branza, mixati branza cu zaharul, apoi adaugati semintele de vanilie, iaurtul si ouale pe rand. Turnati amestecul peste stratul de ciocolata, nivelati usor, fara sa apasati, evitand astfel intrepatrunderea straturilor.
6. Lasati la copt, la 200°C, timp de 30 minute. Eu am tinut-o mai mult, am avut impresia ca ramane necoapta, insa pe masura ce se raceste, aceasta se intareste. Asadar, lasati in cuptor cheesecake-ul 20-25 min, dupa care stingeti focul si lasati la racit in interior cu usa de la aragaz intredeschisa. Racirea fiind lenta, se va evita craparea stratului de branza.
7. Puteti orna cu ciocolata , sau puteti lasa prajiturica simpla.

Pofta buna !







17 februarie 2014

Concurs Bucataras RETETA ANULUI 2013




Dragi prieteni,

Particip la concursul  "Reteta anului 2013" organizat pe site-ul Bucataras 
Vin cu rugamintea de a ma ajuta cu voturile voastre pentru cele trei retete inscrise in concurs.
Cum se procedeaza :
-click pe fiecare link si va aparea reteta incadrata intr-un chenar rosu.
-apasati votare si completati codul care apare.

Se poate vota o singura data pe zi de la acelasi IP. Concursul dureaza o saptamana, pana pe 23 februarie inclusiv.
Multumesc tuturor pentru sprijin !

Inghetata de catina si zmeura
http://www.bucataras.ro/concurs/desert-4/?bid=BP00812#BP00812


Ciorba de pasare
http://www.bucataras.ro/concurs/ciorba-2/?bid=BP00814#BP00814


Salata de ciuperci cu maioneza
http://www.bucataras.ro/concurs/aperitiv-1/?bid=BP00813#BP00813






12 februarie 2014

Drob de ciuperci




Un aperitiv foarte gustos pe care-l prepar de mult timp, extrem de apreciat de invitati. Se face foarte repede si tot la fel de repede se si termina. Iata reteta :

Ingrediente :
  • 800 gr ciuperci (500 gr champignon si 300 gr de padure )
  • 1 ceapa uscata
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 2-3 legaturi usturoi verde ( iarna putem folosi 3-4 catei )
  • 2-3 linguri ulei pentru calit
  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 legaturi marar
  • 4 oua
  • 3-4 linguri pesmet
  • 250 gr cascaval
  • 1/2 agrdei gras rosu
  • sare, piper
  • unt pentru tapetat tava
  • pentru crusta : 2 oua + 2 linguri smantana + 1 praf de sare
Mod de preparare :

1. Ciupercile se spala, se taie bucati de 1 cm si se pun la calit in ulei la foc iute aproximativ zece minute. Se dau la o parte si se strecoara de zeama.
2. Ceapa verde, cea uscata, usturoiul verde ( sau cateii de usturoi ) si ardeiul gras se toaca si se pun la calit in putin ulei. Nu se tin foarte mult, cam trei, patru minute, avand in vedere ca se vor pune si la cuptor.
3. Cand sunt gata, se adauga verdeata spalata bine tocata marunt si ciupercile scurse bine de zeama.
4. Batem bine cele patru oua si impreuna cu cascavalul ras si pesmetul se adauga amestecului de ciuperci.Se omogenizeaza bine si se potriveste de sare si piper.
5. Se tapeteaza doua forme de chec ( marimea 10x25 cm ) cu unt si pesmet si se toarna compozitia. Putem pune intr-o singura forma, cu dimensiune mai mare cu diametru de 26 cm.
6. Pentru crusta, se bat cele doua oua cu cele doua linguri cu smantana si sarea si se toarna deasupra.
7. Se pun formele in cuptor si se lasa 30 minute la foc mediu, doar cat se rumeneste frumos.Nu se lasa mai mult pentru a nu se usca prea tare.
8. Se lasa sa se raceasca in forme, apoi se feliaza.




Pofta buna !