27 septembrie 2013

Covrigei cu chimen si parmezan


 
covrigei pentru bere

O reteta exceptionala de covrigei. Foarte gustosi si fragezi ! 

Ingrediente :
  • 250 gr margarina ( sau unt )
  • 250 gr branza sarata ( eu am folosit branza de oi, de la sibieni )
  • 300 gr faina
  • 1-2 linguri otet de mere
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 50 gr parmezan ( pentru deasupra )
  • seminte de chimen
  • 1 galbenus + 2 linguri de lapte pentru uns
Mod de preparare :

Margarina tinuta la temperatura camerei se amesteca cu branza faramitata, apoi se adauga otetul, chimenul macinat si faina. Se framanta pana se obtine un aluat omogen, se inveleste in folie alimentara si se da la frigider 1-2 ore. 
Se imparte aluatul in trei. Una din foi se intinde cu ajutorul unui sucitor pe masa infainata si se decupeaza cu forma speciala pentru covrigei. Grosimea recomandata este de 5 mm. Din coca ramasa de la decupare se intinde o foaie si se decupeaza si din aceasta covrigei. Celelte doua foi se pastreaza la frigider.
Se aseaza covrigeii in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu amestecul de galbenus si lapte, se presara apoi chimen si parmezan.
Se tin la cuptorul preincalzit, la foc mediu,  timp de 15-20 minute pana incep sa devina aurii. ( nu mai mult, sa nu se arda ). 
Au rezultat trei tavi 35x40 cm.

Pofta buna !



                          

                           



15 septembrie 2013

Drob de nuci si ciuperci





Pentru cei care prefera alimentatia vegetariana, le recomand acest minunat drob de ciuperci si nuci. Se poate adauga in compozitie ou, pentru a obtine un amestec mai bine legat, insa, dat fiind faptul ca am copt individual portioare in forma de briose si compozitia n-a avut unde sa migreze, am renuntat  la folosirea acestuia.

Ingrediente :

  • 6 foi de placinta ( pentru 12 forme )
  • 400 gr ciuperci proaspete
  • 150 gr nuci macinate
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 5-6 linguri ulei floarea soarelui ( eu am avut presat la rece )
  • 1 ou ( optional )
  • 1 lingurita Mirodenia
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper
Mod de preparare: 

1. Ciupercile se spala, se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata se toaca grosier.
2. Ceapa verde se spala, se taie rondele mici si se pune la calit impreuna cu Mirodenia in uleiul incins. Se adauga usturoiul dat prin presa. Se lasa cateva minute ( nu prea mult, sa nu se prajeasca ) si se adauga ciupercile. Se calesc impreuna doua, trei minute la foc mediu. Potrivim de sare si piper. 
3. Se adauga peste compozitia racita nuca macinata si se omogenizeaza.
4. Foaia de placinta se imparte in patru, iar doua bucatele se aseaza in forma de briosa unsa cu putin ulei. Se umple cu lingura pana la nivel . La fel procedam si cu celelalte foi.
5. Se pun in cuptorul incins timp de 30 minute la foc mediu, pana ce foaia de placinta este rumenita pe margine.

Pofta buna !


                        
                        
                        

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...