Suntem fani paste in orice combinatie. Cel putin eu, le prefer chiar si in locul unui gratar.
Cand timpul imi permite, realizez pastele in casa, reteta o puteti gasi aici.
De obicei folosesc ardei Kapia, insa acum nu am avut si le-am preparat cu ardei gras. Au iesit gustoase, insa recomand totusi folosirea ardeiului Kapia care este mai dulce si mai aromat.
Ingrediente :
- 500 gr paste gnocchi, nr 85
- 1/2 kg rosii ( sau 1 cutie de rosii )
- 3-4 catei de usturoi
- 1 kg ardei gras ( sau Kapia )
- 150 ml smantana pentru gatit
- 1 legatura busuioc
- 1 legatura patrunjel
- 50 gr parmezan
- sare, piper
Mod de preparare :
1. Mai intai se coc ardeii, se curata si se taie fasii.
2. Pastele se pun la fiert conform instructiunilor de pe pachet si se lasa la scurs in sita.
3. Punem rosiile la calit cu o lingura de ulei si un strop de sare. Cand s-au inmuiat si sunt destul de fierte, adica in aproximativ 20 minute, se dau la o parte, se lasa la racit si se scot cojitele.
4. Cateii de usturoi se curata si se pun in tigaie in uleiul incins.Cand incep sa se coloreze, ii scoatem. Adaugam ardeii ,sarea, busuiocul tocat si rosiile. Lasam cateva minute pe foc, sa se intrepatrunda aromele.
6. Se servesc cu parmezan ras.
Pofta Buna !