Pages

Pages - Menu

18 octombrie 2013

Paste cu ardei copt



paste cu legume

Suntem fani paste in orice combinatie. Cel putin eu, le prefer chiar si in locul unui gratar.
Cand timpul imi permite, realizez pastele in casa, reteta o puteti gasi aici.
De obicei folosesc ardei Kapia, insa acum nu am avut si le-am preparat cu ardei gras. Au iesit gustoase, insa recomand totusi folosirea ardeiului Kapia care este mai dulce si mai aromat.


Ingrediente :

  • 500 gr paste gnocchi, nr 85
  • 1/2 kg rosii ( sau 1 cutie de rosii )
  •  3-4 catei de usturoi
  • 1 kg ardei gras ( sau Kapia )
  • 150 ml smantana pentru gatit
  • 1 legatura busuioc
  • 1 legatura patrunjel
  • 50 gr parmezan
  • sare, piper
Mod de preparare :

1. Mai intai se coc ardeii, se curata si se taie fasii.
2. Pastele se pun la fiert conform instructiunilor de pe pachet si se lasa la scurs in sita.
3. Punem rosiile la calit cu o lingura de ulei si un strop de sare. Cand s-au inmuiat si sunt destul de fierte, adica in aproximativ 20 minute, se dau la o parte, se lasa la racit si se scot cojitele.
4. Cateii de usturoi se curata si se pun in tigaie in uleiul incins.Cand incep sa se coloreze, ii scoatem. Adaugam ardeii ,sarea, busuiocul tocat si rosiile. Lasam cateva minute pe foc, sa se intrepatrunda aromele.

5. Adaugam smantana si patrunjelul si mai lasam 10 minute sa scada. La sfarsit punem si piperul.
6. Se servesc cu parmezan ras.
                    

                   

                  

                 

Pofta Buna !


15 octombrie 2013

Strudel cu dovleac


foietaj cu dovleac

Pentru ca mi-au ramas doua cani de dovleac de la placinta cu dovleac, am cumparat de la Lidl aluat de patiserie si am facut rapid un mini strudel.

Ingrediente:

  • 2 cani de dovleac deja calit ( dulce, cu scortisoara )
  • 1 aluat de patiserie ( 275 gr )
  • 1 galbenus+1 lingura de lapte pentru uns
  • 1 lingura zahar tos
Mod de preparare :

Se desface aluatul si se imparte imaginar in trei pe latura lunga. Se aseaza dovleacul pe centru, iar partile laterale se cresteaza oblic, la 2 cm. Se aseaza alternativ peste umplutura cate o fasie din aluat si se unge deasupra cu galbenusul amestecat cu lapte. Presaram deasupra zaharul si dam la cuptorul preincalzit, la foc mai iute la inceput, pana se desface foaia de aluat, apoi mai incet pana devine aurie. Totul dureaza aproximativ 30 minute.Se taie rece.
Putem inlocui dovleacul cu orice alte fructe sau gem. Cu ciocolata n-am incercat inca.




Pofta buna !


11 octombrie 2013

Tarta cu prune



tarta cu fructe

Tarta este inspirata de la Edith. Am facut-o a doua oara si parca nici acum nu ne-am saturat  Este cremoasa si aromata. Daca folositi prune din soiul President ( fruct de marime mare, forma alungita, carnoasa, suculenta si neaderenta la sambure) atunci rezultatul este unul de exceptie.

Ingrediente aluat  :
  • 300 gr faina
  • 150 gr unt
  • 80 gr zahar
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 2-3 linguri de apa rece
Ingrediente umplutura :
  • 14-16 prune
  • 2 oua
  • 150 ml smantana lichida
  • 8 linguri de zahar
  • 1 lingura amidon
  • vanilie

Pentru aluat, amestecam toate ingredientele pana la omogenizare. Se lasa aluatul invelit intr-o folie la frigider cca 30 minute, apoi se intinde o foaie si se aseaza intr-o forma de 28 cm. Ca sa-si pastreze forma, vom aseza in interior o hartie de copt peste care punem boabe de fasole. ( eu am pus samburii de la prune ) Intepam cu furculita in cateva locuri si dam la cuptorul preincalzit aproximativ 15-20 minute.
Intre timp, spalam prunele si le taiem feliute. Eu le-am pregatit dinainte, ca sa folosesc samburii la copt. Asezam feliile de prune peste aluat in cercuri concentrice, iar deasupra turnam oul amestecat cu smantana lichida, zaharul, vanilia si amidonul.
Coacem pana cand oul s-a inchegat, aproximativ 30 minute si lasam la racit.
Noi am servit-o rece. Este foarte gustoasa !

                    

                    

Pofta buna !

7 octombrie 2013

Tarta rasturnata cu mere


                            tarta  rasturnata cu mere
Mama facea des aceasta prajitura, insa cu mere intregi, scobite, in interiorul lor punand dulceata de visine. Mie mi-a fost mai comod sa feliez merele si sa le amestec cu restul ingredientelor pentru topping.
Un singur lucru mentionez, sa tineti cont de marimea vasului. Daca are diametrul prea mare, tot pandispanul va fi imbibat cu sucul rezultat de la zahar si mere si nu va ramane foarte pufos, va fi precum o amandina foarte insiropata. He, he, ce comparatie am gasit si eu !

                            pandispan cu mere
Ingrediente :

  • 1,5 kg mere
  • 200 g zahar
  • 30 gr unt
  • cateva nuci taiate
  • visine din dulceata 
  • stafide ( optional )
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • zahar vanilat
Am folosit o forma cu diametrul de 26 cm.( era mai potrivita de 24 si iesea blatul mai inalt )

Mod de preparare : 

Merele se spala , se curata de coaja si se feliaza. Intr-o cratita, se toarna zaharul si se niveleaza. Asezam deasupra merele si peste acestea visinele din dulceata, nucile, untul taiat cubulete, stafidele si scortisoara. Mie imi place mult combinatia de mere cu scortisoara, insa cei care nu agreaza aceasta aroma, pot renunta la folosirea ei.
Se introduce forma in cuptor si se lasa 20-30 minute. Se lasa la racit, iar intre timp ne ocupam de pandispan. Albusele se bat cu un praf de sare, adaugandu-se treptat zaharul, zaharul vanilat si galbenusele. La sfarsit se adauga faina, amestecand usor cu un tel pana la incorporarea ei.
Se toarna peste merele racite si se da la cuptor pentru inca 20-30 minute, pana cand blatul este copt. Stiti voi ...testul cu scobitoarea ! Se lasa putin la racit, desprinzand marginea pandispanului de vas, apoi se rastoarna pe un platou. 
Nu este o prajitura de gala, mai degraba o prajitura de familie. O sa radeti, dar o felie am servit-o cu un mot de frisca !



                   

                   

                  

Pofta buna !