25 septembrie 2012

Papricas de pui ( Agroland ) cu galuste


Cui nu-i place gustul ciorbei de gaina sau pui de tara cu bors acru si aroma de leustean proaspat abia cules din gradina ? Cand spun "pui de tara", eu la asta ma gandesc.
Din pacate, posibilitatea achizitionarii pasarilor de curte devine din ce in ce mai grea in ziua de azi. Am tot cautat si am incercat pui de la diverse ferme, insa n-am gasit pana acum ceva pe placul meu.

Daca eu nu i-am gasit pe ei, iata ca m-au gasit ei pe mine.
Saptamana trecuta am primit provocarea din partea firmei Agroland de a gati un pui crescut fara hormoni de crestere , un pui care nu a primit hrana care sa contina faina de oase de peste sau antibiotice.
Agroland, cel mai mare distribuitor de pui de o zi si hrana pentru animale, a pus bazele unui amplu proiect care sa aduca mai aproape de consumatori carnea de pui crescuti natural, cu hrana sanatoasa.

Asteptam cu nerabdare sa se deschida cat mai multe magazine Agroland in Bucuresti, pentru ca am gatit acest pui si pot spune ca in primul rand are gustul puiului crescut la tara (in fapt asta si este, conditiile sunt similare), iar in al doilea rand, un lucru foarte important pentru sanatatea noastra, este crescut natural.

Multumesc Agroland !
Invit pe toata lumea sa prepare mancarea cu pui crescut natural !





Mai intai am portionat puiul si dupa cum se vede, pielea este exact ca cea a  unui pui crescut la tara, are culoarea galbena si este ferma. Din tacamuri o sa fac o ciorba, aripile si partea inferioara a pulpelor o s-o folosesc la papricas, iar pieptul l-am facut deja la gratar.
Nu mai mancasem piept la gratar de cativa ani.
A fost extraordinar de bun.

Cum am preparat papricasul : 
                                         

  • 2 cepe potrivite
  • 2 pulpe inferioare
  • 2 gogosari
  • 2 cartofi potriviti
  • 3-4 rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • boia iute, piper, sare
  • 2 oua + faina pentru galuste

         Prajim in putin ulei bucatile pana se rumenesc pe toate partile.
                                            
Taiem gogosarul, cartofii si ceapa.
Scoatem carnea si o lasam deoparte, apoi calim ceapa in uleiul in care a prajit puiul pana devine translucida.
Adaugam peste ceapa carnea si putina apa atat cat sa le acopere si lasam sa fiarba 15 minute. Punem gogosarul, cartofii, sarea, boiaua si piperul si lasam la foc mic, controlandu-le din cand in cand cu furculita sa fie bine fierte.
Intre timp, preparam galustele din 2 oua, sare si faina cat cuprinde, astfel incat compozitia sa fie ca o smantana groasa. Se toarna o lingurita din aluat in apa care a dat in clocot si se lasa 10 minute pana cand acestea se ridica la suprafata.
Se adauga apoi sosul de rosii ( pe care eu il fierb separat din 3-4 rosii ) si galustele scurse bine si se lasa 2-3 minute pana este totul inglobat.
Inainte sa stingem focul adaugam o legatura de patrunjel.
Sa aveti pofta !

23 septembrie 2012

ISLANDA


De ceva timp ma delectez cu blogul Kadiei, imi place modul in care ne prezinta locurile pe care le viziteaza, iar naratiunea este la fel de captivanta. Prin amabilitatea prietenei mele care a fost de curand Islanda si care mi-a oferit acest set de fotografii  m-am gandit sa le prezint cu mare drag prietenei noastre in ale blogaritului.
Asta, pentru ca in lista tarilor si oraselor vizitate de ea, nu se regaseste acest loc minunat.
N-am sa povestesc nimic fiindca n-am fost eu acolo, va las doar sa admirati minunatiile acestor locuri.

Enjoy Kadia!





























Poza aceasta mi-a fost dedicata.......sunt mare amatoare de dulciuri !


Un salut din Reykjavik !


18 septembrie 2012

Chec pufos aromat



chec pufos

De-a lungul timpului am preparat foarte multe retete de chec. Asta, pentru ca este un desert care se face usor si rapid. Reteta pe care o prezint mai jos am am gasit-o pe site-ul Craitei si asa cum spune si ea este reteta perfecta. Incercati-l si imi veti da dreptate.

Ingrediente :                             5 oua
                                                  350 gr faina
                                                  350 gr zahar
                                                  200 ml bere
                                                  125 gr iaurt simplu
                                                  75 ml ulei
                                                   coaja rasa de lamaie
                                                   o esenta rom
                                                   un plic praf de copt
                                                   2 linguri cacao
                                                   fulgi de migdale pentru decor
                                                               

Mod de preparare :
                                        1. Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul pana acestea isi dubleaza volumul.
                                        2. Adaugam uleiul, iaurtul si aromele. Cine doreste poate adauga si alte arome in functie de preferinte.
                                        3. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem.
                                        4. Se adauga alternativ faina si berea, omogenizand usor cu ajutorul unui tel.
                                        5. Oprim o cana din compozite si o amestecam cu pudra de cacao si 2 linguri de bere , astfel incat compozitia sa aibe aceeasi densitate cu cea initiala.
                                       6. Ungem o tava cu unt, turnam compozitia (deasupra cea cu amestecul de cacao) si lasam la copt la foc mediu spre mic cam 3-40 minute. Cantitatile au foast adaptate pentru un singur chec, tava avand dimensiunea 30x10x8 cm.

                              

Intr-adevar, la acest chec , textura face diferenta, ca si comparatie, as putea sa spun ca este ca painea realizata cu maia, nu cu drojdie.


Este delicios !
Multumim Craita !




Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...