16 decembrie 2011

Humus I



Daca as fi stiut ca e atat de gustos, m-as fi incumetat mai demult sa incerc aceasta reteta.  L-am denumit Hummus I, fiindca astazi am incercat cea mai simpla varianta din cele existente. Probabail vor mai urma si altele, cu diverse adaosuri de mirodenii.

Ingrediente :               

  • naut ( fiert ) 1 cutie
  • 1 lingura tahini  ( pasta de susan )
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare, dupa gust
  • boia dulce pentru decor
Mod de preparare :
1. Scurgem nautul de apa, apoi adaugam ingredientele peste naut si  pasam pana se obtine o crema fina. Se potriveste de sare. In cazul in care pasta e prea tare, se mai poate adauga 1-2 linguri din zeama in care a fiert. ( sau cea din cutie ).
2. Se poate servi cu lipie sau felii de paine prajita. E delicios !


Pofta buna !



6 decembrie 2011

Rosii, ardei si dovlecei umpluti


dovlecei umpluti



Ingrediente :                 
  • 2 dovlecei
  • 4 ardei
  • 3 rosii pentru umplut
  • 3 rosii pentru sos ( sau 1/2 cutie de rosii cubulete )
  • 150 gr orez
  • 500 gr carne de vita ( tocata ad-hoc )
  • 1 ceapa
  • 4-5 linguri ulei
  • 15 ml apa
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel 
  • sare, piper 
                                        

Mod de preparare :       
1. Se toaca ceapa marunt si se amesteca cu mararul, patrunjelul si carnea tocata.
 2. Adaugam orezul , apa si uleul si omogenizam.( pentru cine foloseste carne de porc nu e necesara adaugarea uleiului ). Condimentam cu sare si piper dupa gust.


3.Spalam ardeii, dovleceii si rosiile. Le indepartam cotoarele si semintele, curatand legumele bine la interior.
4. Umplem ardeii, rosiile si dovleceii cu amestecul de carne, fara a indesa carnea prea mult, ii asezam intr-o cratita  si turnam apa astfel incat totul sa fie acoperit. Lasam la fiert cam 30 minute.
5. Cand sunt pe jumatate facuti ( atunci cand coaja incepe sa se inmoaie, iar carnea este aproape fiarta), adaugam rosiile cubulete.

6. Punem cratita in cuptorul preincalzit  in jur de 30 minute, pana ce sosul mai scade si se formeaza o crusta rumenie.

7.Se servesc cu iaurt, cu smantana sau simpli.

Pofta buna !

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...